ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΗΣ

Γιατί η υπνοθεραπεία είναι η καλύτερη λύση για τις κρίσεις πανικού;

28 Απριλίου, 2022
Δημήτρης Τσουκνιδής

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2022 παραχώρησα μία συνέντευξη στο γνωστό portal υγείας www.iatro.gr (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ). Στη συγκεκριμένη συνέντευξη η δημοσιογράφος κυρία Ντελιδάκη με ρώτησε το εξής: “Πώς η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει κάποιον που ταλαιπωρείται από κρίσεις πανικού;” 

Η αλήθεια είναι πως οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε στην υπνοθεραπεία για τη μείωση των κρίσεων είναι αρκετές και επιτυχημένες. Τι είναι όμως αυτό που τις κάνει τόσο επιτυχημένες και γιατί η υπνοθεραπεία είναι ίσως το μοναδικό πραγματικό αντίδοτο απέναντι στις κρίσεις; 

 Η απάντηση είναι απλή και απολύτως λογική: όταν ένας άνθρωπος ταλαιπωρείται από κρίσεις αυτό σημαίνει πως βρίσκεται σε μια έντονη και έκρυθμη κατάσταση τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Δηλαδή και το μυαλό του και το σώμα του βρίσκονται στο “κόκκινο”. Αυτό σημαίνει πως στο νου του ανθρώπου δημιουργούνται άπειρες σκέψεις καταστροφολογίας, οι μύες του σώματος είναι σφιγμένοι, οι παλμοί έχουν αυξηθεί έντονα και η αναπνοή γίνεται γρήγορη και ρηχή. 

  Από την άλλη πλευρά, όταν ένας άνθρωπος απολαμβάνει μια κατάσταση υπνοχαλάρωσης, αυτό σημαίνει πως βρίσκεται σε μια χαλαρή και ήρεμη κατάσταση τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Δηλαδή και το μυαλό του και το σώμα του βρίσκονται σε μια ειρηνική γαλήνη. Αυτό σημαίνει πως στο νου του δημιουργούνται μόνο σκέψεις ασφάλειας, οι μύες του σώματος είναι χαλαροί, οι παλμοί έχουν ρυθμιστεί σε φυσιολογικότατα επίπεδα και η αναπνοή είναι ομαλή. 

 Με λίγα λόγια, η κατάσταση υπνοχαλάρωσης της υπνοθεραπείας είναι η ακριβώς αντίθετη κατάσταση από την κρίση πανικού. Και ακριβώς γι’ αυτό η υπνοθεραπεία είναι η καλύτερη λύση για τις κρίσεις πανικού. 

Την ίδια ημέρα που δημοσιεύτηκε η συνέντευξη επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ένας κύριος (δεν θα αναφέρω το όνομά του διότι έχει διανύσει αρκετά χιλιόμετρα στο θέατρο και την τηλεόραση) και ζήτησε τη βοήθειά μου (δες μαρτυρίες ανθρώπων που έχω βοηθήσει εδώ).  

Στην αρχή της συνεδρίας μας του έδωσα και διάβασε δύο επίσημες επιστημονικές έρευνες που φανερώνουν ότι η υπνοθεραπεία όχι απλώς λειτουργεί, αλλά είναι και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να πετύχεις περισσότερη ηρεμία στη ζωή σου και καλύτερη διαχείριση του στρες και του άγχους σου.

Οι δύο επιστημονικές έρευνες είναι οι εξής και μπορείτε να τις διαβάσετε τώρα πατώντας πάνω στους συνδέσμους: 

α. Hypnosis in the treatment of anxiety- and stress-related disorders

β. The Efficacy of Hypnosis as a Treatment for Anxiety: A Meta-Analysis

Στη συνέχεια, εφάρμοσα μαζί του τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις, μεταξύ των οποίων και την αποτελεσματικότατη τεχνική De – Fusing Panic, της υπνοθεραπεύτριας και μέλους της American Society of Clinical Hypnosis, Marlene E. Hunter.   

 Στο τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήσαμε μου είπε:

“Έτσι όπως τα έλεγες στη συνέντευξη, είπα μέσα μου: αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά τελικά είναι”.  

Κι εγώ τότε απάντησα:

“Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που είναι και πολύ καλά και αληθινά!” 

Συνεπώς η λύση υπάρχει και  η επιλογή είναι δική σας, τηλεφωνώντας στο τηλέφωνο 698 8252 342 ή στέλνοντας email στο  hypnolinguistictransformation@gmail.com για προσωπική επικοινωνία μαζί μου.

https://youtu.be/HmfGsw5p8Fo?si=pBa2Hq9JRfEQ68Nv
Τελευταίες δημοσιεύσεις
blog-img07.jpg

A look at clinical depression

Dec 04’2021

look at OCD behaviors: how do they manifest

Dec 04’2021

Author
Topic
Authors
Creative
Family
Help
Individual
Marriage
Mental Health
Therapy

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ

Τηλεφώνησε άμεσα στο 698 8252342 ή συμπλήρωσε τη φόρμα!