ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΗΣ

Η νούμερο 1 παρουσιάστρια Ellen DeGeneres (Έλεν Ντε Τζένερις) αποκαλύπτει: “Η ύπνωση πιθανότατα έσωσε τη ζωή μου!”

28 Σεπτεμβρίου, 2020
Δημήτρης Τσουκνιδής
Κατηγορίες:

Αυτό που γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι για την ύπνωση είναι περίπου αυτό που αναφέρει και  ο Δρ David Spiegel, καθηγητής ψυχιατρικής και συμπεριφορικών επιστημών στο Στάνφορντ, ότι δηλαδή “ο εγκέφαλος λειτουργεί διαφορετικά όταν βρίσκεται σε υπνωτική κατάσταση και η έρευνα δείχνει ότι η ύπνωση μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα για να σας κάνει λιγότερο ευαίσθητους σε ιογενείς λοιμώξεις.” 

Πέρα όμως από αυτές τις γνωστές πλέον σε όλους μας αλήθειες, η επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι η ύπνωση αποφέρει θετικότατα  αποτελέσματα και στο ζήτημα της διακοπής καπνίσματος.  

Ο Δρ Spiegel σημειώνει ότι “η ύπνωση είναι σχεδόν διπλάσια αποτελεσματική για τη διακοπή του καπνίσματος από την τυπική συμβουλευτική συμπεριφοράς”, ενώ προσθέτει πως “μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι θα χάσουν τον έλεγχο ενώ βρίσκονται υπό ύπνωση, ενώ, κατά ειρωνικό τρόπο, η ύπνωση βοηθά τους ανθρώπους να ελέγχουν περισσότερο τις σκέψεις και τις ιδέες τους, έτσι ώστε ο πόνος ή το άγχος να μην έχουν πια το πάνω χέρι”.

Επίσης ο Δρ Spiegel  αναφέρει το εξής ιδιαίτερα σημαντικό:αυτό που μας λένε αυτές οι διάφορες μελέτες είναι ότι η ύπνωση έχει πραγματικό και μετρήσιμο αντίκτυπο που επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν πραγματικές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές. Λειτουργεί, και στα χέρια ενός έμπειρου επαγγελματία, μπορεί να επιτύχει θαύματα. Μπορεί κυριολεκτικά να είναι μια δύναμη για το καλό στον κόσμο.”

Εκτός όμως από τις αδιαμφισβήτητες δηλώσεις του καθηγητή Ψυχιατρικής  D. Spiegel, και η καθημερινή εμπειρία των ανθρώπων που έχουν επωφεληθεί από την ύπνωση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ειλικρινής δήλωση της παγκοσμίου φήμης παρουσιάστριας Ellen DeGeneres, η οποία μετά τις συνεδρίες ύπνωσης που ολοκλήρωσε και αναφερόμενη στον υπνοθεραπευτή της, Paul McKenna, είπε: “με βοήθησες τρομερά, και πιθανότατα έσωσες τη ζωή μου. Η διακοπή καπνίσματος άλλαξε σαφώς τη ζωή μου.” 

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να αλλάξει και η δική σου ζωή; 

Τελευταίες δημοσιεύσεις
blog-img07.jpg

A look at clinical depression

Dec 04’2021

look at OCD behaviors: how do they manifest

Dec 04’2021

Author
Topic
Authors
Creative
Family
Help
Individual
Marriage
Mental Health
Therapy

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ

Τηλεφώνησε άμεσα στο 698 8252342 ή συμπλήρωσε τη φόρμα!