ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΗΣ

Ποιες είναι οι 7 SOS κινήσεις επιβίωσης εν μέσω καραντίνας; Ο Δ. Τσουκνιδής απαντά στην Νανά Παλαιτσάκη!

7 Νοεμβρίου, 2020
Δημήτρης Τσουκνιδής

Λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της καραντίνας ο Δημήτρης Τσουκνιδής βρέθηκε στην εκπομπή “το Cabaret της Νανάς” και συνομίλησε με την δημοσιογράφο Νανά Παλαιτσάκη παρουσιάζοντας τρία σημαντικά “όπλα” με βάση τα οποία θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην κρίσιμη περίοδο της καραντίνας. 

Αναλυτικότερα ο υπνοθεραπευτής και η δημοσιογράφος παρουσίασαν μέσα από έναν διαδραστικό διάλογο τις εξής αποτελεσματικές τεχνικές: 

Τεχνική πρώτη: Αποφυγή Αρνητικής Συναισθηματικής Γλώσσας!

Εδώ ο Δημήτρης Τσουκνιδής και η Νανά Παλαιτσάκη χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα κατέδειξαν τη διαφορά μεταξύ της περιγραφικής γλώσσας (η οποία είναι ουδέτερη) και της αρνητικής συναισθηματικής γλώσσας (η οποία φορτίζει τον ακροατή με αρνητικά συναισθήματα) και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κατά τη διάρκεια της καραντίνας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε συχνότερα την πρώτη  και σπανιότερα τη δεύτερη. 

Τεχνική δεύτερη: Adding The Positive!  

Κατά την παρουσίαση αυτής της εύκολης και αποτελεσματικής τεχνικής η δημοσιογράφος και ο υπνοθεραπευτής παρουσίασαν live καθημερινά παραδείγματα στα οποία επιτυγχάνεται η πλήρης εξισορρόπηση μεταξύ αρνητικών και θετικών σκέψεων, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για τις ημέρες της καραντίνας.  

Τεχνική τρίτη: Η “Αλφαβήτα”!  

Στο συγκεκριμένο σημείο ο Δημήτρης παρουσίασε στη Νανά έναν μνημοτεχνικο τρόπο ο οποίος βασίζεται στα 5 πρώτα γράμματα της αλφαβήτα (Α, Β, Γ, Δ, Ε) και ο οποίος περιλαμβάνει τις πέντε σημαντικότερες ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα για να αποφύγουμε τις επιπτώσεις της καραντίνας. 

Οι συγκεκριμένες πέντε ενέργειες έχουν επιλεχθεί από τον Δημήτρη Τσουκνιδή διότι η επιστημονική έρευνα έχει καταδείξει πως διαμέσου της καθημερινής επανάληψής τους επιτελείται μεγαλύτερη παραγωγή των τεσσάρων “θετικών” νευροδιαβιβαστών: της ντοπαμίνης, της οξυτοκίνης, της σεροτονίνης και της ενδορφίνης. Ο μνημοτεχνικός κανόνας ήταν τόσο εύκολος που η Νανά στο τέλος της εκπομπής τον θυμόταν απ’ έξω! 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, αλλά και μετά το τέλος αυτής, ο υπνοθεραπευτής και η δημοσιογράφος έλαβαν εκατοντάδες ευχαριστήρια μηνύματα, αλλά και μηνύματα διευκρινιστικών ερωτήσεων.  

Εάν θέλετε να ακούσετε και εσείς την υπέροχη συζήτηση του Δημήτρη και της Νανάς η οποία περιλαμβάνει όλα τα παραδείγματα που χρειάζεστε για να εφαρμόσετε με επιτυχία την κάθε τεχνική από τις παραπάνω, μπορείτε να το κάνετε εδώ. 

Επίσης αναφορικά με την τελευταία τεχνική (τεχνική της “Αλφαβήτα”) μπορείτε να παρακολουθήσετε και το βίντεο του Δημήτρη Τσουκνιδή από το κανάλι του στο YouTube εδώ.  

https://youtu.be/QVrsiyBXC4k?si=xt6XYf2WQP5qDpIv
Τελευταίες δημοσιεύσεις
blog-img07.jpg

A look at clinical depression

Dec 04’2021

look at OCD behaviors: how do they manifest

Dec 04’2021

Author
Topic
Authors
Creative
Family
Help
Individual
Marriage
Mental Health
Therapy

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ

Τηλεφώνησε άμεσα στο 698 8252342 ή συμπλήρωσε τη φόρμα!