ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΗΣ

Μην διστάζεις άλλο! Οι γιατροί της διεθνώς αναγνωρισμένης MAYO CLINIC ανάβουν το πράσινο φως στην Υπνοθεραπεία!

25 Οκτωβρίου, 2020
Δημήτρης Τσουκνιδής
Κατηγορίες:

“Θέλω να κάνω θετικές αλλαγές στη ζωή μου μέσω υπνοθεραπείας, αλλά διστάζω!” 

Αυτή η φράση ακούγεται συχνά στα αυτιά ενός υπνοθεραπευτή και είναι απόλυτα φυσιολογικό να ακούγεται διότι όταν ένας άνθρωπος δεν γνωρίζει την τεράστια ασφάλεια που παρέχει η υπνοθεραπεία και τα πολλαπλά οφέλη τα οποία μπορεί να αποκομίσει από αυτή, τότε χρησιμοποιεί φράσεις όπως η παραπάνω.  

Υπάρχουν, λοιπόν, άνθρωποι που εξαιτίας άγνοιας φοβούνται ή διστάζουν να επιλέξουν την υπνοθεραπεία ως μία εναλλακτική θεραπεία πνεύματος και σώματος.  

Για όλους αυτούς τους ανθρώπους – ευτυχώς – υπάρχουν έγκυρες φωνές από τον ιατρικό κόσμο που προέρχονται από διακεκριμένους επιστήμονες.   

Φωνές οι οποίες αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η υπνοθεραπεία αποτελεί μία ασφαλή και αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία πνεύματος – σώματος.  

Πιο συγκεκριμένα ο Δόκτωρ Αμίτ Σουντ (Amit Sood), γενικός παθολόγος και διακεκριμένος συνεργάτης της πασίγνωστης “Mayo Clinic” στο βιβλίο “Εναλλακτική Iατρική” το οποίο εκδίδει η ίδια η κλινική Mayo,  αναφέρει: 

“Η πεποίθηση ότι το μυαλό και το σώμα είναι αλληλένδετα υπάρχει εδώ και αιώνες. Η θεραπεία ασθενειών με φάρμακα έχει ορισμένους περιορισμούς πράγμα που φαίνεται από το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ατόμων που στρέφονται σε εναλλακτικές θεραπείες.  

Σήμερα αντιμετωπίζουμε διάφορες ασθένειες όπως η ινομυαλγία και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, οι οποίες δεν θεραπεύονται με φάρμακα ή χειρουργικές επεμβάσεις.  

Αυτή η διαπίστωση – σε συνδυασμό με τις επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι το μυαλό παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη μιας ασθένειας – έχει οδηγήσει στην αναθεώρηση της ιατρικής Πνεύματος – Σώματος και στο αυξημένο ενδιαφέρον για την ολιστική υγεία και θεραπεία.  

Η δύναμη και η ταχύτητα του μυαλού είναι εκπληκτικές. Ένα μυαλό που κατέκτησε έναν άλλο πλανήτη, δεν μπορεί να μην έχει την ικανότητα να θεραπεύσει το ίδιο του το σώμα.  

Η θεραπεία πνεύματος – σώματος αποτελείται από δύο φάσεις:  

Η πρώτη αφορά την επαναφορά του μυαλού σε κατάσταση γαλήνης. Σε αυτή τη φάση ο νους επανέρχεται σε μία γαλήνια κατάσταση, αποδοτική και προσαρμόσιμη στις ανάγκες του ατόμου. Για να φτάσει σε αυτήν την κατάσταση το μυαλό πρέπει να αποβάλει τις αρνητικές εμπειρίες που έχει αποκτήσει με τα χρόνια.  

Η δεύτερη φάση αφορά τη χρησιμοποίηση του μυαλού ώστε να επιτευχθούν οφέλη για την υγεία. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω πνευματικής παρέμβασης (όπως η προσευχή),  μέσω ομιλούμενης παρέμβασης (όπως ο διαλογισμός), μέσω πρακτικών που περιλαμβάνουν αναπνοή και στάση σώματος (όπως γιόγκα), μέσω καθοδηγούμενου οραματισμού (θεραπευτικός οραματισμός, ύπνωση).  

Ειδικότερα, η επίσημη θέση των γιατρών της διάσημης “Mayo Clinic” για την ύπνωση είναι η εξής:  

“Παρόλο που ο υπνωτισμός παρουσιάζεται με χιούμορ στην τηλεόραση και στις ταινίες, για ορισμένους ανθρώπους είναι αποτελεσματική θεραπεία. Οι έρευνες δείχνουν ότι κάποια άτομα έχουν μεγαλύτερη ικανότητα ύπνωσης από κάποια αλλά. Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσο πιο ανοιχτός είναι κάποιος στον υπνωτισμό τόσο πιο πιθανό είναι να ωφεληθεί από αυτόν.” 

Παράλληλα οι γιατροί της κλινικής MAYO επισημαίνουν:  

“Ο υπνωτισμός μπορεί να αποτελεί καλή λύση αν χρειάζεστε βοήθεια στην αντιμετώπιση μιας χρονιάς πάθησης. Αξίζει να δοκιμάσετε.”  

Επιπροσθέτως η έγκριτη ομάδα γιατρών της κλινικής MAYO δηλώνει κατηγορηματικά:  

“Ο υπνωτισμός μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο που οφείλεται σε διάφορες ασθένειες συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Εφαρμόζεται επίσης στη θεραπεία προβλημάτων συμπεριφοράς, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στη διαχείριση του άγχους πριν από κάποια ιατρική ή οδοντιατρική εξέταση.” 

Τέλος, η ιατρική ομάδα της παγκοσμίως γνωστής κλινικής MAYO προσθέτει:  

Αναφορικά με το άγχος: Πολλές μελέτες δείχνουν ότι ο υπνωτισμός βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους. Συγκεκριμένα μειώνει το άγχος πριν από κάποια ιατρική ή οδοντιατρική εξέταση με αποτελέσματα που διαρκούν έως και 3 χρόνια.  

Αναφορικά με την αλλαγή συμπεριφοράς: η ύπνωση έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην επίλυση προβλημάτων όπως η αϋπνία, η νυχτερινή διούρηση, το κάπνισμα και κάποιες φοβίες. 

Αναφορικά με την αντιμετώπιση πόνου: έρευνες του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της υπνοθεραπείας στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου που σχετίζεται με τον καρκίνο, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, παροδικά προβλήματα του πεπτικού συστήματος και ορισμένους πονοκεφάλους.”  

Η επιστημονική ομάδα τη κλινικής MAYO, μιας κλινικής που αποτελεί ένα από τα εγκυρότερα ιατρικά κέντρα του κόσμου, είναι σαφής και πραγματικά ανάβει το πράσινο φως σε όσους θέλουν να επωφεληθούν από την υπνοθεραπεία και τις πολλαπλές δυνατότητές της.  

Τελευταίες δημοσιεύσεις
blog-img07.jpg

A look at clinical depression

Dec 04’2021

look at OCD behaviors: how do they manifest

Dec 04’2021

Author
Topic
Authors
Creative
Family
Help
Individual
Marriage
Mental Health
Therapy

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ

Τηλεφώνησε άμεσα στο 698 8252342 ή συμπλήρωσε τη φόρμα!