ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΗΣ

Ταξίδι στο παρελθόν με φόντο τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!

9 Ιουλίου, 2024
Δημήτρης Τσουκνιδής
Κατηγορίες:
Για τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος, η Έλενα Χατζηαλεξάνδρου έρχεται να μας σαγηνεύσει με το “Το Τελευταίο Στοιχείο”.

“Το Τελευταίο Στοιχείο” της Έλενας Χατζηαλεξάνδρου

Για τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος, η Έλενα Χατζηαλεξάνδρου έρχεται να μας σαγηνεύσει με το “Το Τελευταίο Στοιχείο”, ένα έργο που συνδυάζει με μαεστρία την κλασική πλοκή του “ποιος είναι ο δολοφόνος;” με τον ιστορικό καμβά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Νάντια Βεντούρη, μια τελειόφοιτη εγκληματολόγος, αναλαμβάνει μια φαινομενικά απλή υπόθεση: να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας του επιχειρηματία Πωλ Σιδέρη που συνέβη το 2004. Η έρευνά της, όμως, την οδηγεί σε ένα συναρπαστικό κυνηγητό ενός χαμένου πίνακα του Ντεγκρά, που διασχίζει χρονικά το παρελθόν από το 1945 έως το 2023.

Η συγγραφέας, με βαθιά γνώση της Ιστορίας, πλέκει με δεξιοτεχνία την πλοκή γύρω από πραγματικά ιστορικά γεγονότα, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ρεαλιστική και καθηλωτική εμπειρία. Η χιτλερική λεηλασία έργων τέχνης, η άγνωστη πλευρά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και οι σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος, συνθέτουν ένα συναρπαστικό παζλ που η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας καλείται να λύσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Χατζηαλεξάνδρου χτίζει με δεξιοτεχνία τους χαρακτήρες της, χαρίζοντας τους ψυχή και βάθος. Ο αναγνώστης νιώθει αβίαστα να συμπάσχει με τις αγωνίες, τις χαρές και τις απώλειές τους.

Ο ρυθμός του μυθιστορήματος είναι εξαιρετικά ισορροπημένος, συνδυάζοντας στιγμές έντονης δράσης με ατμοσφαιρικές περιγραφές και ψυχολογικές αναλύσεις. Η εναλλαγή χρονικών επιπέδων, από το 1922 έως το 2023, διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εικόνα της εποχής και των επιπτώσεών της στο παρόν.

“Το Τελευταίο Στοιχείο” δεν είναι απλά ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν, μια ματιά στην ανθρώπινη φύση σε ακραίες συνθήκες και ένα ύμνος στην αξία της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Η Χατζηαλεξάνδρου με την αιχμηρή της πένα κατορθώνει να δημιουργήσει ένα έργο που αγγίζει πολλαπλά επίπεδα και αφήνει εποχή.

Αν σας συναρπάζει η ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τα μυστήριά της κι αν αγαπάτε τα αστυνομικά μυθιστορήματα με καλοσχεδιασμένη πλοκή και απρόσμενες εξελίξεις, τότε το “Τελευταίο στοιχείο” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός είναι για εσάς. Μην χάσετε την ευκαιρία να βυθιστείτε σε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που θα σας μείνει αξέχαστο!

Συντάκτης:

Δημήτρης Τσουκνιδής, 

Συγγραφέας του αστυνομικού μυθιστορήματος “Η Ψυχίατρος με την Έκτη Αίσθηση”, εκδόσεις Αρμός.

Τελευταίες δημοσιεύσεις
blog-img07.jpg

A look at clinical depression

Dec 04’2021

look at OCD behaviors: how do they manifest

Dec 04’2021

Author
Topic
Authors
Creative
Family
Help
Individual
Marriage
Mental Health
Therapy

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ

Τηλεφώνησε άμεσα στο 698 8252342 ή συμπλήρωσε τη φόρμα!